vaha , meranie absolutnej hmotnosti

Odpovědět
gegoo
Příspěvky: 3
Registrován: 15 srp 2019, 08:09
Reputation: 0

vaha , meranie absolutnej hmotnosti

Příspěvek od gegoo » 15 srp 2019, 08:24

Zdravim , mam dosku arudino prevodnik hx711 , cidla vahy ktore su zapojene seriovo , snazim sa vytvorit vahu ktora ale bude merat absolutne tj nie cez tare pretoze bude neustale pod zatazou chcem merat prirastky medu v uli , cize ul bude stale polozeny na 4 cidlach ktore sa tym padom nedaju odlahcit , vysledok aby sa zobrazoval na displayi , hardwerovo som to pozapajal ale softverovo to neviem rozbehat

martinius96
Příspěvky: 403
Registrován: 01 srp 2017, 19:29
Reputation: 0
Bydliště: Poprad
Kontaktovat uživatele:

Re: vaha , meranie absolutnej hmotnosti

Příspěvek od martinius96 » 15 srp 2019, 12:01

Nemôžeš odčítať váhu úľa od nameranej hodnoty a tú vypíšeš?
V mojej implementácii používam príkaz scale.read(); pre získanie hmotnosti. Tú môžem následne odčítať od váhy úľa a môžem tak získať hmotnosť medu + včiel.
Používal som síce iba jeden load cell, ktorý bol pripevnený na plochu, na ktorej bol položený úľ.
Niečo z testovania:
Obrázek
Obrázek
Existuje aj iná implementácia, ako to čítať absolútne bez váhy úľa.
Pomôže ti tento example: https://github.com/bogde/HX711/blob/mas ... xample.ino
Portfólio realizovaných projektov: https://arduino.php5.sk
Počas prázdnin tvorím nové webové projekty, upravujem existujúce!

gegoo
Příspěvky: 3
Registrován: 15 srp 2019, 08:09
Reputation: 0

Re: vaha , meranie absolutnej hmotnosti

Příspěvek od gegoo » 16 srp 2019, 06:30

hm tak dik :) moj problem je ale ten ze ja programovat neviem ze absolutne vobec , cili dokym to nemam priamo cele napisane neviem si to moc skombinovat to ze mi to vypise na serial porte je sice fajn ale problem je ten to potrebujem dostat na display a toto neviem urobit :
evidetne v lese nebudem mat pc :)

gegoo
Příspěvky: 3
Registrován: 15 srp 2019, 08:09
Reputation: 0

Re: vaha , meranie absolutnej hmotnosti

Příspěvek od gegoo » 16 srp 2019, 06:39

Pri pouziti toho examplu co si mi dal mi to zobrazuje co ? kg ? ci to este treba nejako kalibrovat ?

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů