Programovací "shield"

Odpovědět
8BB76E1
Příspěvky: 42
Registrován: 11 lis 2018, 12:01
Reputation: 0
Bydliště: 大阪府

Programovací "shield"

Příspěvek od 8BB76E1 » 27 kvě 2019, 11:04

místo klasického programátoru používám arduino jako ISP, a u hotových věcí, postavených se samotným atmega jsem si chtěl zachovat možnost případně program v budoucnu aktualizovat. první nápad byl použít nějaký malý header, a udělat si k arduinu propojovací kablík, ale i tenhle miniaturní, s roztečí 1,27mm byl s výškou 4,3mm nejvyšší součástkou, jakou jsem na desce měl.. navíc ten kablík taky není zrovna ideální..

pak jsem ale objevil tyhle testovací piny s pružinou (používám ty P50-B1) a header není potřeba - stačí si na pcb rozmístit kontaktní body (díra 0,4mm) v konfiguraci odpovídající shieldu.. ^_^ dělal jsem to na rozteč 2,54mm, protože jsem chtěl shield postavit na univerzálním pcb, ale pak jsem si všiml, že arduino uno má mezi piny 7 a 8 nestandardní rozteč, takže bylo nutné vyrobit si pcb..

třeba to tu někdo taky využije.. takhle to vypadá:
(mám na jedné desce dvě různé konfigurace pinů)
Přílohy
DSC_1204.JPG

pavel1tu
Příspěvky: 1010
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Programovací "shield"

Příspěvek od pavel1tu » 29 kvě 2019, 08:45

Zajímavý nápad .....

Já používám Micro JST 1,25mm - horizontální ,
Velikost toleruji, nic menšího, levnějšího není.
Používám to i na RC modelech tak toho mám slušné zásoby.
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
http://pavel1tu.8u.cz/

jankop
Příspěvky: 576
Registrován: 06 zář 2017, 20:04
Reputation: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Programovací "shield"

Příspěvek od jankop » 29 kvě 2019, 08:59

Jak Micro JST 1,25mm krimpuješ ?

pavel1tu
Příspěvky: 1010
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Programovací "shield"

Příspěvek od pavel1tu » 29 kvě 2019, 14:11

jankop píše:
29 kvě 2019, 08:59
Jak Micro JST 1,25mm krimpuješ ?
Nijak .... do PCB zapájím, protikus si koupím s kabelem

krimpovačky mám, ale je to moc titěrné, 2,54 ještě dám, ty mají větší ty piny..... ale raději kupuji takto hotové, nenejvýš si je prodloužím ...

PS: dělám to tak i s kabeláží k servům
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
http://pavel1tu.8u.cz/

jankop
Příspěvky: 576
Registrován: 06 zář 2017, 20:04
Reputation: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Programovací "shield"

Příspěvek od jankop » 29 kvě 2019, 14:44

Aha, tak s kablíkama jsem jich pár taky koupil, když jsem si hrál s drony.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů