HK4100f-DC3V-SHG

Odpovědět
ArduXPP
Příspěvky: 180
Registrován: 14 pro 2017, 19:31
Reputation: 0

HK4100f-DC3V-SHG

Příspěvek od ArduXPP » 03 črc 2019, 19:33

Koupil pro jedno použití, a tam to funguje. Teď ale bych potřeboval využít esp a toto relé, jenže je udáno 3A maximálně. Mě zajímá, jestli platí 3A*30V což je 90W/12V 7A. Mám jednu věc která má odběr 5A a 12V.

gilhad
Příspěvky: 398
Registrován: 07 bře 2018, 11:22
Reputation: 5

Re: HK4100f-DC3V-SHG

Příspěvek od gilhad » 04 črc 2019, 00:34

Řekl bych, že by tě měla mnohem víc zajímat zda platí 7A (požadovaný proud) < 3A (Maximální proud, který to snese). Pokud ano, tak to asi bude fungovat. Pokud ne, tak jsi výrazně překročil povolené maximum a relé asi zničíš.

Nebo skusme jiný příklad - ty kontakty mají odpor asi tak 0.01Ohmu? A když tam připojím kontakty svářečky, která dává 90A a vytáhne elektrický oblouk, při kterém železo teče jak voda, tak tam bude 90A*0.01Ohm = 0.9V na tom relé. 90A*0.9V=81W - což je míň než 90W. Co myslíš

a) kontakty budou studené a nic se neděje

b) Kontakty se okamžitě roztečou jak voda či železo a relé vzplane jasným plamenem?

ArduXPP
Příspěvky: 180
Registrován: 14 pro 2017, 19:31
Reputation: 0

Re: HK4100f-DC3V-SHG

Příspěvek od ArduXPP » 04 črc 2019, 09:33

Dotaz byl jen, jestli platí 3A při 30V, což může být 90W, při 12V je to 36W. Tak jestli platí, že mohu použít do 90Watt. Jinak se i v datascheetu píše MaxSwitchingPower 90W pro DC. Svářečka používá AC? kdyby nepřekročila 750VA.... Jaký odpor mají kontakty, tak to nevím.

gilhad
Příspěvky: 398
Registrován: 07 bře 2018, 11:22
Reputation: 5

Re: HK4100f-DC3V-SHG

Příspěvek od gilhad » 04 črc 2019, 11:31

A odpoved byla, ze max proud je maximalni proud, ktery je zaruceno, ze to snese, bez ohledu na zatez za tim.
Ano svarecka (resp. invertor) pouziva AC, podle potreby na elektrode je kladne, nebo zaporne napeti, oboje se chova jinak.

muzes to pouzit pro zatez do 90W, 3A a 300V stridavych nebo 60V stejnosmernych. To vse plati naraz, ani jedno nesmis prekrocit, podlezt muzes.

Pokud mas nekde zakaz vjezdu traktoru, omezeni rychlosti na 30 km/h a zakaz vjezdu vozidel nad 2 tuny, tak to taky neznamena, ze s traktorem o hmotnosti 0.5tuny tam muzes jet 120 km/h. Nebo na 50kg mopedu 1200 km/h.

Proste z maximalnich povolenych hodnot nesmis prekrocit ani jednu, bez ohledu na to, ze u jinych ses pod limitem.

Kdyby to bylo omezeno jen na vykon, nebudou tam psat ani maximalni proud ani maximalni napeti.

Dokonce se cesto setkas se soucastkama, kde max. proud * max napeti je vyrazne vetsi, nez max vykon (napriklad), takze tam muzes dat bud max napeti, ale pak musis omezit proud pod maximum, abys ten vykon dodrzel, nebo tam muzes hnat max proud, ale ne pri max napeti.

ArduXPP
Příspěvky: 180
Registrován: 14 pro 2017, 19:31
Reputation: 0

Re: HK4100f-DC3V-SHG

Příspěvek od ArduXPP » 04 črc 2019, 12:38

Tady se ale píše trošku něco jiného - https://relaypros.com/choosing_proper_amperage.htm, jen mě to zajímalo, když bych chtěl použít 12V a 4.5A.

pavel1tu
Příspěvky: 1054
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: HK4100f-DC3V-SHG

Příspěvek od pavel1tu » 04 črc 2019, 15:14

Asi se není o čem dohadovat ne ?

Je divné, že jsem v datasheetu nenašel max. DC proud pro rozepnutí - ten je hlavní a lepší výrobci to udávají - bývá mnohem menší než trvalý/spínaný proud.
Takže pokud tam píší Max. switching currrent - 3A - asi to dá jen ty 3A.

Já si kupuji relé SIEMENS a SCHRACK pokud potřebuji něco spolehlivého.
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
Pavel1TU

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host