Arduino - zpřehlednění rozsáhleho kódu

Wiring, C++, C, Java, ...
Pravidla fóra
Toto subfórum slouží k řešení obecných otázek kolem programování (konstrukce, knihovny, alokace paměti, ...)
Odpovědět
HrAd
Příspěvky: 26
Registrován: 12 říj 2017, 22:45
Reputation: 0

Arduino - zpřehlednění rozsáhleho kódu

Příspěvek od HrAd » 05 kvě 2019, 20:12

Prosba a dotaz na místní experty:
Je nějaká možnost jak u rozsáhlejších projektů zpřehlednit kod tak, že by se rozsekal například do vícero souboru?
Například menu, zobrazování, výpočty, komunikace, jednotlivé funkce z menu atp.?
Jak to řešíte? Na nic kloudného jsem nenarazil, ale možná jen špatně hledám.
Díky za jakékoliv nasměrování

ohruska
Příspěvky: 185
Registrován: 08 pro 2017, 20:56
Reputation: 0

Re: Arduino - zpřehlednění rozsáhleho kódu

Příspěvek od ohruska » 05 kvě 2019, 21:04

Dělám to tak, že procedury nebo funkce dávám do lišty záložek.
Potom se jednotlivé funkce a procedury jednoduše použiju pro víc programů.
Ota
Přílohy
Výstřižek11.JPG

HrAd
Příspěvky: 26
Registrován: 12 říj 2017, 22:45
Reputation: 0

Re: Arduino - zpřehlednění rozsáhleho kódu

Příspěvek od HrAd » 05 kvě 2019, 21:36

To je velice šikovné! Díky za inspiraci. Jak tu záložku otevřu?
Lze si někde o tom něco přečíst? Třeba co vše a jak musí být "nastaveno" aby to fungovalo. Nebo to je vlastnost prostředí IDE, že vše co je v záložkách je bráno jako jeden program který skompiluje a pošle do hw?

ohruska
Příspěvky: 185
Registrován: 08 pro 2017, 20:56
Reputation: 0

Re: Arduino - zpřehlednění rozsáhleho kódu

Příspěvek od ohruska » 05 kvě 2019, 21:55

Na pravé straně je políčko se šipkou dolu: klikneš na šipku a zvolíš "nová záložka", dole se otevře pole kde napíšeš název procedury nebo funkce, je to jméno programu do kterého se procedura nebo funkce uloží s koncovkou .ino. Ty jsou brány jako podprogramy hlavního programu.

KarelBrno
Příspěvky: 13
Registrován: 05 kvě 2019, 15:12
Reputation: 0

Re: Arduino - zpřehlednění rozsáhleho kódu

Příspěvek od KarelBrno » 05 kvě 2019, 22:04

Zpřehlednění kódu pomůže už jen to, že se použije lepší vývojové prostředí, než to hrůzostrašné Arduino IDE :) Já na linuxu používám VS Code + PlatformIO, dříve jsem nějakou dobu jel na Atom + PlatformIO.

Jinak rozsekání do více souborů a knohoven s funkcemi/třídami je samozřejmost, to je potřeba dělat i u menších projektů, jinak se v tom člověk za chvíli ztrácí.

pavel1tu
Příspěvky: 825
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Arduino - zpřehlednění rozsáhleho kódu

Příspěvek od pavel1tu » 06 kvě 2019, 13:07

Také jsem začal používat "záložky".

Už kvůli sdílení stejných "procedur" mezi projekty.

IDE mi vyhovuje.
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
http://pavel1tu.8u.cz/

zbysek
Site Admin
Příspěvky: 114
Registrován: 22 úno 2017, 15:18
Reputation: 0

Re: Arduino - zpřehlednění rozsáhleho kódu

Příspěvek od zbysek » 08 kvě 2019, 16:05

Záložky v Arduino IDE jsou první krok ke zpřehlednění a na chvilku asi vystačí.
Pro složitější věci doporučuji VS Code + Platformio. Už to chce trochu nastavování, ale je to pak o dost pohodlnější než Arduino IDE.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host