Eagle X KiCad

pavel1tu
Příspěvky: 668
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Eagle X KiCad

Příspěvek od pavel1tu » 10 bře 2019, 18:39

Jak píšu,
už když přiřazuji pouzdro, vidím ve 3D součástku jen plošky tišťáku.

Cesty a vše podle různých návodů na internetu mám OK.

Jen ty cesty třeba ke 3D knihovnám mám v tom nastavování tak nějak zašedlé ....

Obrázek
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
http://pavel1tu.8u.cz/

Wojta
Příspěvky: 140
Registrován: 22 črc 2017, 16:39
Reputation: 0

Re: Eagle X KiCad

Příspěvek od Wojta » 12 bře 2019, 16:22

Tak se přiznám pavle že nevím :cry: zašednutí asi nic nesignalizuje, mám cesty taky šedé a vše funguje.
Zkus se při prohlížení komponenty v "Library browseru" pro DPS podívat kam odkazuje cesta (pro 3D-shape) na spodní liště okna. Mě při první instalaci odkazovala na neexistující 3D modely. Reinstall se smazáním všech konfigurací to už vyřešil.

Obrázek

pavel1tu
Příspěvky: 668
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Eagle X KiCad

Příspěvek od pavel1tu » 13 bře 2019, 11:13

Vyřešeno - nefunguje - pod W10 to asi blbne

3x reinstall
pak jsem to hodil do virtuálky na W7-64bit - tam to chodí
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
http://pavel1tu.8u.cz/

commar
Příspěvky: 4
Registrován: 26 úno 2019, 15:20
Reputation: 0

Re: Eagle X KiCad

Příspěvek od commar » 14 bře 2019, 22:37

Dnes vyšel nový KiCad 5.1.0...
http://kicad-pcb.org

Uživatelský avatar
SkullKeep
Příspěvky: 181
Registrován: 23 srp 2017, 18:51
Reputation: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Eagle X KiCad

Příspěvek od SkullKeep » 15 bře 2019, 07:46

No uvidíme co se zase změnilo.
:twisted: :?: :arrow: :geek:

pavel1tu
Příspěvky: 668
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Eagle X KiCad

Příspěvek od pavel1tu » 15 bře 2019, 08:03

Poslední dotaz:
- používáte 32 nebo 64bit verzi ?
- OS máte EN nebo CZ
- KiCAD máte EN nebo zapnutou češtinu ?

Přetáhl jsem si projekt do virtuálky a zhrozil se.
Jsou to identické verze KiCADu, ale součástky v knihovnách mají různé názvy a najednou se 3D rozeběhlo

Obrázek
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
http://pavel1tu.8u.cz/

Uživatelský avatar
SkullKeep
Příspěvky: 181
Registrován: 23 srp 2017, 18:51
Reputation: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Eagle X KiCad

Příspěvek od SkullKeep » 15 bře 2019, 08:15

64-bit verzi
Win7
češtinu
ale ta rychlost stahování mě zabije 37kB/s. :evil: při 1,1GB souboru.
:twisted: :?: :arrow: :geek:

Axamith
Příspěvky: 303
Registrován: 09 srp 2017, 08:17
Reputation: 0

Re: Eagle X KiCad

Příspěvek od Axamith » 15 bře 2019, 10:15

3D režim mě dost láká. Pracuji ve 3D CAD/CAM se a jsem zvyklý řešit detaily v prostoru. není problém navrhnout cokoliv elektrického aby to běhalo na stole, ale je potřeba tomu dát nějaký obal, konektory, vývodky atd. S KiCad by to bylo mnohem jednodušší. Asi se na to mrknu ještě než odešlu PCB navržené v Eagle do výroby.

pavel1tu
Příspěvky: 668
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Eagle X KiCad

Příspěvek od pavel1tu » 15 bře 2019, 13:01

KiCAD a "panelizing"

Rozchodil někdo ?

Modul mám 2,5x5,8mm, to se vejdu 3x do 10x10cm
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
http://pavel1tu.8u.cz/

Wojta
Příspěvky: 140
Registrován: 22 črc 2017, 16:39
Reputation: 0

Re: Eagle X KiCad

Příspěvek od Wojta » 16 bře 2019, 16:00

Pavle já jel podle tohohle návodu na hackaday https://hackaday.com/2017/06/21/paneliz ... -easy-way/
Program sice trochu starší ale běhá dobře.

Jinak WIN10 64bit, OS CZ a Kicad EN.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host