Výtah se 3 podlažími

Nedaří se vám s projektem a nenašli jste vhodné místo, kde se zeptat? Napište sem.
Pravidla fóra
Tohle subfórum je určeno pro konzultaci ucelených nápadů, popřípadě řešení komplexnějších projektů, které opravdu není možné rozdělit na menší části.
Většinu problémů jde rozdělit na menší a ptát se na ně v konkrétních subfórech.
Odpovědět
jankop
Příspěvky: 577
Registrován: 06 zář 2017, 20:04
Reputation: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Výtah se 3 podlažími

Příspěvek od jankop » 13 úno 2019, 19:34

Vzhledem k tomu, že neumím španělsky, tak jenom technická poznámka
Funkce

Kód: Vybrat vše

lcd.print(digitalRead(stav)); // Prints value on Potpin1 to LCD
udělá to, že vypíše na displej stav vstupu "stav", respektive funkce digitalRead(port) vrací pouze hodnotu 0/1, nebo jak chceš LOW/HIGH a nebo tomu můžeš říkat taky false/true. Ale 2 nebo 3 ti z principu vrátit nemůže. Nevím co chceš tisknou, snad

Kód: Vybrat vše

lcd.print(stav)

Marty+-
Příspěvky: 35
Registrován: 12 pro 2018, 12:12
Reputation: 0

Re: Výtah se 3 podlažími

Příspěvek od Marty+- » 13 úno 2019, 19:52

JJ. Potřebuji aby vypisoval patra 1,2,3. Ale nwm jak. Když tam vložím tenhle kod tak se vytiskne patro:3 a to tam furt zůstává.

Kód: Vybrat vše

#include <Stepper.h>  
int tlacitko = 3; //Směr proti hod.ruč.
int tlacitko2 = 2;  //Směr hod.ručiček
int kroky = 50;      //Kroky ke každému stisknutí tlačítka  
int cteni = 0;      //Uloží hodnotu čtení tlačítka po směru hod.ruč.
int cteni2 = 0;   //Uloží hodnotu čtení tlačítka proti směru hodinových ručiček 
int digitalpin1 = 7; //sensor pin
int digitalpin2 = 6;
int digitalpin3 = 5;
int LED=13;
// navody.arduino-shop.cbool aktualniPatro;
int stav = 0;
// knihovny pro LCD přes I2C
#include <Wire.h>
#include <LiquidCrystal_I2C.h>

// nastavení adresy I2C (0x27 v mém případě),
// a dále počtu znaků a řádků LCD, zde 20x4
LiquidCrystal_I2C lcd(0x27, 20, 4);

   
const int stepsPerRevolution = 500;   
 
 
Stepper myStepper(stepsPerRevolution, 8,10,9,11);        
   
void setup()   
{  
  pinMode(tlacitko, INPUT);  
  pinMode(tlacitko2, INPUT);  
  pinMode(LED, OUTPUT);
  pinMode(digitalpin1, INPUT); 
  pinMode(digitalpin2, INPUT);
  pinMode(digitalpin3, INPUT);
  myStepper.setSpeed(60); 
  lcd.begin();
}  
   
void loop()  
{         
  
  if(digitalpin1){
    stav = 1;}
    
  if(digitalpin2){
    stav = 2;}
    
  if(digitalpin3){
    stav = 3;}
    
  //směr proti hod.ruc.
  cteni = digitalRead(tlacitko);   
  if (cteni != 0)
  {
    myStepper.step(-kroky);   
  }  

  //směr hod.ruč.
  cteni2 = digitalRead(tlacitko2);  
  if (cteni2 != 0)  
  {  
    myStepper.step(kroky);   
  }
     
 lcd.setCursor(0,0); 
lcd.print("Patro: ");
lcd.print(stav); 

}

jankop
Příspěvky: 577
Registrován: 06 zář 2017, 20:04
Reputation: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Výtah se 3 podlažími

Příspěvek od jankop » 13 úno 2019, 20:22

Když si odmyslím tu španělštinu, tak už tam moc nezbejvá :)
Co tahle sekvence, není to náhodou taky špatně?

Kód: Vybrat vše

 if(digitalpin1){
    stav = 1;}
    
  if(digitalpin2){
    stav = 2;}
    
  if(digitalpin3){
    stav = 3;}
Nemá tam být snad něco takového?

Kód: Vybrat vše

 if(digitalRead(digitalpin1)){
    stav = 1;}
    
  if(digitalRead(digitalpin2)){
    stav = 2;}
    
  if(digitalRead(digitalpin3)){
    stav = 3;}

Marty+-
Příspěvky: 35
Registrován: 12 pro 2018, 12:12
Reputation: 0

Re: Výtah se 3 podlažími

Příspěvek od Marty+- » 13 úno 2019, 20:27

Jo to byla ta chyba.
Díky moc.

Marty+-
Příspěvky: 35
Registrován: 12 pro 2018, 12:12
Reputation: 0

Re: Výtah se 3 podlažími

Příspěvek od Marty+- » 15 úno 2019, 17:28

Dobrý den. Potřeboval bych poradit jak doupravit kod aby, kabinka jezdila podle toho jaký tlačítko zmáčknu.Mám tam magnetický snímače.Jsou 3 tlačítka.
Tento kod zatím funguje tak, že když zmáčknu tlačítko nebo tlacitko 2 tak jezdi proti.nebo po směru hodinových ručiček a display mi podle toho kde je kabinka tak mi vypisuje patra pomocí těch snímačů.

Kód: Vybrat vše

#include <Stepper.h>  
#include <Wire.h>
int tlacitko = 3; //Směr proti hod.ruč.
int tlacitko2 = 2;  //Směr hod.ručiček
int tlacitko3 = 4; // tlacitko
int kroky = 50;      //Kroky ke každému stisknutí tlačítka  
int cteni = 0;      //Uloží hodnotu čtení tlačítka
int cteni2 = 0;   //Uloží hodnotu čtení tlačítka tlacitka2
int cteni3 =0;     //Uloží hodnotu čtení tlačítka tlacitka3
int digitalpin1 = 7; //sensor pin
int digitalpin2 = 6;
int digitalpin3 = 5;

// navody.arduino-shop.cbool aktualniPatro;
int stav = 0;
int stop;
// knihovny pro LCD přes I2C

#include <LiquidCrystal_I2C.h>

// nastavení adresy I2C (0x27 v mém případě),
// a dále počtu znaků a řádků LCD, zde 20x4
LiquidCrystal_I2C lcd(0x27, 20, 4);

const int stepsPerRevolution = 500;   
Stepper myStepper(stepsPerRevolution, 8,10,9,11);        
   
void setup()   
{  
  pinMode(tlacitko, INPUT);  
  pinMode(tlacitko2, INPUT); 
  pinMode(tlacitko3, INPUT);  
  pinMode(digitalpin1, INPUT); 
  pinMode(digitalpin2, INPUT);
  pinMode(digitalpin3, INPUT);
  myStepper.setSpeed(60); 
  lcd.begin();
}  
   
void loop()  
{         
  if(digitalRead(digitalpin1)){
    stav = 1 ;}
    
  if(digitalRead(digitalpin2)){
    stav = 2;}
    
  if(digitalRead(digitalpin3)){
    stav = 3;}



//směr proti hod.ruc.
  cteni = digitalRead(tlacitko);   
  if (cteni != 0)
  {
    myStepper.step(-kroky);   
  }  

  //směr hod.ruč.
  cteni2 = digitalRead(tlacitko2);  
  if (cteni2 != 0)  
  {  
    myStepper.step(kroky);   
  }
     
 lcd.setCursor(0,0); 
lcd.print("Patro: ");
lcd.print(stav); 

}

Marty+-
Příspěvky: 35
Registrován: 12 pro 2018, 12:12
Reputation: 0

Re: Výtah se 3 podlažími

Příspěvek od Marty+- » 16 úno 2019, 15:54

Nevíte co je na tomto kodu špatně? Nemůžu se furt dostat k tomu aby mi to jezdilo do pater.

Kód: Vybrat vše

#include <Wire.h>
#include <LiquidCrystal_I2C.h>

#define PINsensPatroprvni 5
#define PINsensPatrodruhy 6
#define PINsensPatrotreti 7

#define PINbtnPatroprvni  2
#define PINbtnPatrodruhy  3
#define PINbtnPatrotreti  4
#define motorPin1     8
#define motorPin2     10
#define motorPin3     9 
#define motorPin4     11 
int krokMotoru = 0;
int stav = 0;
LiquidCrystal_I2C lcd(0x27, 20, 4);

bool PINsensPatro1, PINsensPatro2, PINsensPatro3;  //snimace pater

bool PINbtnPatro1, PINbtnPatro2, PINbtnPatro3; //tlacitka v patrech
bool stavVytahu;  //musis vedet, co vytah dela, abys podle toho mohl resit nejakou logiku. Tezko muzes privolat vytah dolu, když jede nahoru
      //0 - vytah stoji, 1 - vytah jede dolu, 2 - vytah jede nahoru, atd. Pripadne to řesit pomoci bool proměnnych
bool vytahStoji;
bool stisknutoPrivolavaciTlacitko;
bool pozadovanePatro;
bool jedNahoru;
bool jedDolu;


void setup() {
  // put your setup code here, to run once:
pinMode(motorPin1, OUTPUT); 
pinMode(motorPin2, OUTPUT); 
pinMode(motorPin3, OUTPUT); 
pinMode(motorPin4, OUTPUT); 

pinMode(PINbtnPatroprvni, INPUT);
pinMode(PINbtnPatrodruhy, INPUT);
pinMode(PINbtnPatrotreti, INPUT);
pinMode(PINsensPatroprvni,INPUT);
pinMode(PINsensPatrodruhy,INPUT);
pinMode(PINsensPatrotreti,INPUT);
lcd.begin();
}

void loop(){    //zde přidělit proměnným hodnoty z digitálních vstupů
 
  if(digitalRead(PINsensPatroprvni)){
    stav = 1;}
    
  if(digitalRead(PINsensPatrodruhy)){
    stav = 2;}
    
  if(digitalRead(PINsensPatrotreti)){
    stav = 3;}
    
  if(vytahStoji && stisknutoPrivolavaciTlacitko)
  {
    if(stav < pozadovanePatro){
     jedNahoru = true;
    }
    
    if(stav > pozadovanePatro){
      jedDolu = true;}
      
    if(stav == pozadovanePatro){
      jedNahoru = false;
      jedDolu = false;}          
  }}
  
  void patra(){
 lcd.setCursor(0,0); 
lcd.print("Patro: ");
lcd.print(stav); 
  }
  void JedNahoru(){
  krokMotoru++;
  if(krokMotoru > 3){
    krokMotoru = 0;
  }
  RizeniMotoru(krokMotoru);
}

void JedDolu(){
  krokMotoru--;
  if(krokMotoru < 0){
    krokMotoru = 3;
  }
  RizeniMotoru(krokMotoru);
}

void RizeniMotoru(int step){
if(step < 0 || step > 3){
  //jenom takovej sichr.
  //Pokud je proměnná step menší než 0, nebo větší než 3, tak se do proměnné přiřadí 0, tedy první krok
  step = 0;
}

switch(step){
  case 0:
  digitalWrite(motorPin1, HIGH);
  digitalWrite(motorPin2, LOW);
  digitalWrite(motorPin3, LOW);
  digitalWrite(motorPin4, LOW);
  break;
  case 1:
  digitalWrite(motorPin1, LOW);
  digitalWrite(motorPin2, HIGH);
  digitalWrite(motorPin3, LOW);
  digitalWrite(motorPin4, LOW);
  break;
  case 2:
  digitalWrite(motorPin1, LOW);
  digitalWrite(motorPin2, LOW);
  digitalWrite(motorPin3, HIGH);
  digitalWrite(motorPin4, LOW);
  break;
  case 3:
  digitalWrite(motorPin1, LOW);
  digitalWrite(motorPin2, LOW);
  digitalWrite(motorPin3, LOW);
  digitalWrite(motorPin4, HIGH);
  break;    
}

delay(3);
}  [code]

petan
Příspěvky: 356
Registrován: 23 črc 2017, 10:19
Reputation: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Výtah se 3 podlažími

Příspěvek od petan » 16 úno 2019, 16:17

1. Kde přiřazuješ hodnotu do proměnné stisknutoPrivolavaciTlacitko?
2. Kde přiřazuješ hodnotu do proměnné vytahStoji?
3. Kde přiřazuješ hodnotu do proměnné pozadovanePatro?
4. Ve smyčce loop nevoláš žádnou funkci. Takže se tam provádí jenom to načítání senzorů výtahu (ty tři IF).

Řešení:
1. Při stisku přivolávacího tlačítka nastav tuto proměnnou na true.
2. Pokud výtah nikam nejede nastav tuto přoměnnou na true
3. Při stisku jednoho z přivolávacích tlačítek přiřaď do proměnné hodnotu (obdobně jako u těch senzorů pozice výtahu).
4. V závislosti na proměnných volej jednu z funkcí JedNahoru(), nebo JedDolu().

Na začátek loop() smyčky přidej:

Kód: Vybrat vše

   if(digitalRead(PINbtnPatroprvni)){
    pozadovanePatro = 1;
    stisknutoPrivolavaciTlacitko = true;
    }
    
  if(digitalRead(PINbtnPatrodruhy)){
    pozadovanePatro = 2;
    stisknutoPrivolavaciTlacitko = true;
    }
    
  if(digitalRead(PINbtnPatrotreti)){
    pozadovanePatro = 3;
    stisknutoPrivolavaciTlacitko = true;
    }
Na konec loop() přidej:

Kód: Vybrat vše

patra();

if(jedNahoru){
    JedNahoru();
}

if(jedDolu){
    JedDolu();
}
Ještě uprav tento kód:

Kód: Vybrat vše

//tento řádek
if(vytahStoji && stisknutoPrivolavaciTlacitko)

//nahraď tímto:
if(stav != pozadovanePatro)
Nebudu ti to dávat po kapkách. Ty v tom regulérně plaveš. Pokud máš tohle dělat v rámci školy, tak si asi moc pozor nedával...

Marty+-
Příspěvky: 35
Registrován: 12 pro 2018, 12:12
Reputation: 0

Re: Výtah se 3 podlažími

Příspěvek od Marty+- » 16 úno 2019, 17:08

Takže tak?

Kód: Vybrat vše

#include <Wire.h>
#include <LiquidCrystal_I2C.h>

#define PINsensPatroprvni 5
#define PINsensPatrodruhy 6
#define PINsensPatrotreti 7

#define PINbtnPatroprvni  2
#define PINbtnPatrodruhy  3
#define PINbtnPatrotreti  4
#define motorPin1     8
#define motorPin2     10
#define motorPin3     9 
#define motorPin4     11 
int krokMotoru = 0;
int stav = 0;

LiquidCrystal_I2C lcd(0x27, 20, 4);

bool PINsensPatro1, PINsensPatro2, PINsensPatro3;  //snimace pater

bool PINbtnPatro1, PINbtnPatro2, PINbtnPatro3; //tlacitka v patrech
bool stavVytahu;  //musis vedet, co vytah dela, abys podle toho mohl resit nejakou logiku. Tezko muzes privolat vytah dolu, když jede nahoru
      //0 - vytah stoji, 1 - vytah jede dolu, 2 - vytah jede nahoru, atd. Pripadne to řesit pomoci bool proměnnych
bool vytahStoji;
bool stisknutoPrivolavaciTlacitko;
bool pozadovanePatro;
bool jedNahoru;
bool jedDolu;


void setup() {
  // put your setup code here, to run once:
pinMode(motorPin1, OUTPUT); 
pinMode(motorPin2, OUTPUT); 
pinMode(motorPin3, OUTPUT); 
pinMode(motorPin4, OUTPUT); 

pinMode(PINbtnPatroprvni, INPUT);
pinMode(PINbtnPatrodruhy, INPUT);
pinMode(PINbtnPatrotreti, INPUT);
pinMode(PINsensPatroprvni,INPUT);
pinMode(PINsensPatrodruhy,INPUT);
pinMode(PINsensPatrotreti,INPUT);
lcd.begin();
}

void loop(){//zde přidělit proměnným hodnoty z digitálních vstupů
  if(digitalRead(PINbtnPatroprvni)){
    pozadovanePatro = 1;
    stisknutoPrivolavaciTlacitko = true;
    }
    
  if(digitalRead(PINbtnPatrodruhy)){
    pozadovanePatro = 2;
    stisknutoPrivolavaciTlacitko = true;
    }
    
  if(digitalRead(PINbtnPatrotreti)){
    pozadovanePatro = 3;
    stisknutoPrivolavaciTlacitko = true;
    }
  if(digitalRead(PINsensPatroprvni)){
    stav = 1;}
    
  if(digitalRead(PINsensPatrodruhy)){
    stav = 2;}
    
  if(digitalRead(PINsensPatrotreti)){
    stav = 3;}
    
  if(stav != pozadovanePatro)
  {
    if(stav < pozadovanePatro){
     jedNahoru = true;
    }
    
    if(stav > pozadovanePatro){
      jedDolu = true;}
      
    if(stav == pozadovanePatro){
      jedNahoru = false;
      jedDolu = false;}          
  }
  

if(jedNahoru){
    JedNahoru();
}

if(jedDolu){
    JedDolu();
}}

  
  void vypispatra(){
 lcd.setCursor(0,0); 
lcd.print("Patro: ");
lcd.print(stav); 
  }
  void JedNahoru(){
  krokMotoru++;
  if(krokMotoru > 3){
    krokMotoru = 0;
  }
  RizeniMotoru(krokMotoru);
}

void JedDolu(){
  krokMotoru--;
  if(krokMotoru < 0){
    krokMotoru = 3;
  }
  RizeniMotoru(krokMotoru);
}

void RizeniMotoru(int step){
if(step < 0 || step > 3){
  //jenom takovej sichr.
  //Pokud je proměnná step menší než 0, nebo větší než 3, tak se do proměnné přiřadí 0, tedy první krok
  step = 0;
}

switch(step){
  case 0:
  digitalWrite(motorPin1, HIGH);
  digitalWrite(motorPin2, LOW);
  digitalWrite(motorPin3, LOW);
  digitalWrite(motorPin4, LOW);
  break;
  case 1:
  digitalWrite(motorPin1, LOW);
  digitalWrite(motorPin2, HIGH);
  digitalWrite(motorPin3, LOW);
  digitalWrite(motorPin4, LOW);
  break;
  case 2:
  digitalWrite(motorPin1, LOW);
  digitalWrite(motorPin2, LOW);
  digitalWrite(motorPin3, HIGH);
  digitalWrite(motorPin4, LOW);
  break;
  case 3:
  digitalWrite(motorPin1, LOW);
  digitalWrite(motorPin2, LOW);
  digitalWrite(motorPin3, LOW);
  digitalWrite(motorPin4, HIGH);
  break;    
}

delay(3);
}  

petan
Příspěvky: 356
Registrován: 23 črc 2017, 10:19
Reputation: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Výtah se 3 podlažími

Příspěvek od petan » 17 úno 2019, 11:52

tvl, tak to zkus nahrát do toho Arduina a aspoň řekni co to dělá :roll:
Ještě uprav toto:

Kód: Vybrat vše

//tento kus kódu
  if(stav != pozadovanePatro)
  {
    if(stav < pozadovanePatro){
     jedNahoru = true;
    }
    
    if(stav > pozadovanePatro){
      jedDolu = true;}
      
    if(stav == pozadovanePatro){
      jedNahoru = false;
      jedDolu = false;}          
  }
  
  //nahradit tímto
  //v podstatě jenom odstraníš ten první IF
    if(stav < pozadovanePatro){
     jedNahoru = true;
    }
    
    if(stav > pozadovanePatro){
      jedDolu = true;}
      
    if(stav == pozadovanePatro){
      jedNahoru = false;
      jedDolu = false;}          
  
Ještě ti chybí na konci lopu volání té funkce "vypispatra()"

Marty+-
Příspěvky: 35
Registrován: 12 pro 2018, 12:12
Reputation: 0

Re: Výtah se 3 podlažími

Příspěvek od Marty+- » 17 úno 2019, 12:22

Takhle to nic nedělá ani se nehejbe ani nepíše na display.

Kód: Vybrat vše

#include <Wire.h>
#include <LiquidCrystal_I2C.h>

#define PINsensPatroprvni 7
#define PINsensPatrodruhy 6
#define PINsensPatrotreti 5

#define PINbtnPatroprvni  3
#define PINbtnPatrodruhy  2
#define PINbtnPatrotreti  4
#define motorPin1     8
#define motorPin2     10
#define motorPin3     9 
#define motorPin4     11 
int krokMotoru = 0;
int stav = 0;

LiquidCrystal_I2C lcd(0x27, 20, 4);

bool PINsensPatro1, PINsensPatro2, PINsensPatro3;  //snimace pater

bool PINbtnPatro1, PINbtnPatro2, PINbtnPatro3; //tlacitka v patrech
bool stavVytahu;  //musis vedet, co vytah dela, abys podle toho mohl resit nejakou logiku. Tezko muzes privolat vytah dolu, když jede nahoru
      //0 - vytah stoji, 1 - vytah jede dolu, 2 - vytah jede nahoru, atd. Pripadne to řesit pomoci bool proměnnych
bool vytahStoji;
bool stisknutoPrivolavaciTlacitko;
bool pozadovanePatro;
bool jedNahoru;
bool jedDolu;


void setup() {
  // put your setup code here, to run once:
pinMode(motorPin1, OUTPUT); 
pinMode(motorPin2, OUTPUT); 
pinMode(motorPin3, OUTPUT); 
pinMode(motorPin4, OUTPUT); 

pinMode(PINbtnPatroprvni, INPUT);
pinMode(PINbtnPatrodruhy, INPUT);
pinMode(PINbtnPatrotreti, INPUT);
pinMode(PINsensPatroprvni,INPUT);
pinMode(PINsensPatrodruhy,INPUT);
pinMode(PINsensPatrotreti,INPUT);
lcd.begin();
}

void loop(){//zde přidělit proměnným hodnoty z digitálních vstupů
  if(digitalRead(PINbtnPatroprvni)){
    pozadovanePatro = 1;
    stisknutoPrivolavaciTlacitko = true;
    }
    
  if(digitalRead(PINbtnPatrodruhy)){
    pozadovanePatro = 2;
    stisknutoPrivolavaciTlacitko = true;
    }
    
  if(digitalRead(PINbtnPatrotreti)){
    pozadovanePatro = 3;
    stisknutoPrivolavaciTlacitko = true;
    }
  if(digitalRead(PINsensPatroprvni)){
    stav = 1;}
    
  if(digitalRead(PINsensPatrodruhy)){
    stav = 2;}
    
  if(digitalRead(PINsensPatrotreti)){
    stav = 3;}
    
  
   if(stav < pozadovanePatro){
     jedNahoru = true;
    }
    
    if(stav > pozadovanePatro){
      jedDolu = true;}
      
    if(stav == pozadovanePatro){
      jedNahoru = false;
      jedDolu = false;}       
  
  
 
void vypispatra();

if(jedNahoru){
    (jedNahoru);
}

if(jedDolu){
    (jedDolu);
}
}

  
  void vypispatra(){          //funkce vypis pater
 lcd.setCursor(0,0); 
lcd.print("Patro: ");
lcd.print(stav); 
  }
  void JedNahoru(){         //funkce jed dolu
  krokMotoru++;
  if(krokMotoru > 3){
    krokMotoru = 0;
  }
  RizeniMotoru(krokMotoru);
}

void JedDolu(){          //funkce jed na horu
  krokMotoru--;
  if(krokMotoru < 0){
    krokMotoru = 3;
  }
  RizeniMotoru(krokMotoru);
}

void RizeniMotoru(int step){
if(step < 0 || step > 3){
  //jenom takovej sichr.
  //Pokud je proměnná step menší než 0, nebo větší než 3, tak se do proměnné přiřadí 0, tedy první krok
  step = 0;
}

switch(step){
  case 0:
  digitalWrite(motorPin1, HIGH);
  digitalWrite(motorPin2, LOW);
  digitalWrite(motorPin3, LOW);
  digitalWrite(motorPin4, LOW);
  break;
  case 1:
  digitalWrite(motorPin1, LOW);
  digitalWrite(motorPin2, HIGH);
  digitalWrite(motorPin3, LOW);
  digitalWrite(motorPin4, LOW);
  break;
  case 2:
  digitalWrite(motorPin1, LOW);
  digitalWrite(motorPin2, LOW);
  digitalWrite(motorPin3, HIGH);
  digitalWrite(motorPin4, LOW);
  break;
  case 3:
  digitalWrite(motorPin1, LOW);
  digitalWrite(motorPin2, LOW);
  digitalWrite(motorPin3, LOW);
  digitalWrite(motorPin4, HIGH);
  break;    
}

delay(3);
}  

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti