Ping ENC28J60

czPanzer21
Příspěvky: 5
Registrován: 23 srp 2018, 07:17
Reputation: 0

Re: Ping ENC28J60

Příspěvek od czPanzer21 » 21 kvě 2019, 09:16

Ahoj,
no s VLAN teda nevím jestli něco najdeš.
Na této úrovni spíš asi jenom filtraci paketů apod.
Ale kdyby náhodou, dej vědět ;)
Petr

pavel1tu
Příspěvky: 956
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Ping ENC28J60

Příspěvek od pavel1tu » 21 kvě 2019, 09:30

Tak VLAN je méně náročné na výkon CPU + paměť než filtrace paketů.

VLAN - z hlavičky paketu vyčteš jen číslo VLAN
Filtrace paketů - musíš vyčíst MAC nebo IP z těla paketu aby jsi mohl filtrovat

Začínám uvažovat o vlastním PCB na LAN i WLAN.
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
http://pavel1tu.8u.cz/

Uživatelský avatar
dzooky
Příspěvky: 68
Registrován: 03 úno 2018, 01:09
Reputation: 1
Bydliště: Fintice
Kontaktovat uživatele:

Re: Ping ENC28J60

Příspěvek od dzooky » 23 čer 2019, 23:24

No podarilo sa mi to opingat, problem bol jeden router ktory blokoval komunikaciu

Uživatelský avatar
dzooky
Příspěvky: 68
Registrován: 03 úno 2018, 01:09
Reputation: 1
Bydliště: Fintice
Kontaktovat uživatele:

Re: Ping ENC28J60

Příspěvek od dzooky » 23 čer 2019, 23:29

pavel1tu
Trosku nechapem co chces riesit ohladom vlan a arduina ako klienta.
To sa neriesi nahodou na strane routra, ktory mu prideluje IP, minimalne to tak mam ja na routri

pavel1tu
Příspěvky: 956
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: Ping ENC28J60

Příspěvek od pavel1tu » 24 čer 2019, 08:12

dzooky píše:
23 čer 2019, 23:29
pavel1tu
Trosku nechapem co chces riesit ohladom vlan a arduina ako klienta.
To sa neriesi nahodou na strane routra, ktory mu prideluje IP, minimalne to tak mam ja na routri
VLAN je "Virtual LAN", klasický provoz probíhá po VLAN0. VLAN je něco jako by jsi to měl na "jiných" LAn kabelech natahané, oddělené od domácí sítě, akorád je to řešeno na 2 fyzické vrstvě protokolu, tedy softwerově.
Já mám vše IoT na VLANxx - je to oddělené od celé sítě, i zvenčí je pak vidět jen IoT a nic více.

Pokud zařízení podporuje VLAN - mohu je připojit do SWITCHE který je hloupý (levný, používá je 99,9% domácích uživatelů), jinak se musí připojit do "chytrého switche" který za něj bude číslo VLAN doplňovat.

VLAN považuji za základní moderní zabezpečení domácí sítě, vůbec pokud IoT slouří jako ALARM s přístupem z venku - nehrozí žádný průlom do domácí sítě mimo IoT (PC, NAS, TV, atd.)
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
http://pavel1tu.8u.cz/

Uživatelský avatar
dzooky
Příspěvky: 68
Registrován: 03 úno 2018, 01:09
Reputation: 1
Bydliště: Fintice
Kontaktovat uživatele:

Re: Ping ENC28J60

Příspěvek od dzooky » 24 čer 2019, 11:19

No standardne kazdy doma maju ludia len router, ked kupia switch tak je to uplne lowcost.
A co sa tyka modulov asi vsetky z ciny su lowcosty co nezvladaju ani SSL nie to nieco virtualne.

A ked uz by si mal kupovat viac modulov co daco take budu zvladat, co silne pochybujem to mozno lepsie kupit poriadny switch :D

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host