RS485 Powerline communication

Odpovědět
siskin95
Příspěvky: 1
Registrován: 03 dub 2019, 00:28
Reputation: 0

RS485 Powerline communication

Příspěvek od siskin95 » 03 dub 2019, 00:35

Ahoj všem, řeším problém s přenosem dat přes RS485, bohužel nemůžu natáhnout kabel... a bezdrátové řešení je drahé...
Takže mě napadalo to poslat přes jednu z fází v domovním rozvodu "PLC" převodník od TP-linku ( https://www.alza.cz/tp-link-tl-pa4010-s ... 389665.htm )
Otázka je jestli tam je pouze nějaký multiplexor a modulátor a nebo budu ještě muset použít převodník RS485 na Ethernet....

Dík za odpovědi.

jankop
Příspěvky: 556
Registrován: 06 zář 2017, 20:04
Reputation: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: RS485 Powerline communication

Příspěvek od jankop » 03 dub 2019, 17:30

Páruje se to mezi sebou, má to šifrování a QoS. Na tvůj účel je to holt moc chytrý.

pavel1tu
Příspěvky: 818
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: RS485 Powerline communication

Příspěvek od pavel1tu » 03 dub 2019, 20:18

K tomuhle by jsi musel ještě mít převodník 485/LAN, třeba od Papoucha jsem to viděl, ale jeden stojí více jak 3000Kč a potřebuješ 2ks

A jak je to daleko ?
Jakou rychlost potřebuješ a kolik dat ?
Opravdu by to nešlo vzduchem ?
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
http://pavel1tu.8u.cz/

Wojta
Příspěvky: 162
Registrován: 22 črc 2017, 16:39
Reputation: 1

Re: RS485 Powerline communication

Příspěvek od Wojta » 03 dub 2019, 20:39

Nechci tě nabádat do žádných sebevražedných řešení ale s trochou opatrnosti a dostatečnou izolací je myslím i tohle docela bezproblémový domácí bastl. Hotová řešení určitě existují ale pokud by ses chtěl dát cestou DIY tak koukni třeba na danyka pro inspiraci.

http://danyk.cz/ovladani_sit.html

To co má on pomocí IC a pasivů už si z 90% pořešíš třeba arduinem.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host