MĚŘENÍ TEPLOTY (WEBSERVER)- PROBLÉM!

Odpovědět
Adoos14
Příspěvky: 3
Registrován: 25 bře 2019, 18:04
Reputation: 0

MĚŘENÍ TEPLOTY (WEBSERVER)- PROBLÉM!

Příspěvek od Adoos14 » 25 bře 2019, 18:30

Ahoj, zkoušel jsem měřit teplotu pomocí snímače DS18B20. Vše šlo hladce, až do okamžiku, kdy mi tzv. "zamrzla teplota" na webserveru, seriový monitor teplotu ukazuje správně, ale na web ji program posílá špatně. Přikládám program + foto. Budu moc rád za každou pomoc ! Díky!
Přílohy
55680206_315560185773732_76252291027435520_n.jpg
55551900_520719255123631_1969553104365944832_n.jpg
55549622_1227852937339279_4569539873718927360_n.jpg
54525614_2324405020944491_5711746796426887168_n.jpg
program.ino
(3.22 KiB) Staženo 12 x

jankop
Příspěvky: 507
Registrován: 06 zář 2017, 20:04
Reputation: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: MĚŘENÍ TEPLOTY (WEBSERVER)- PROBLÉM!

Příspěvek od jankop » 25 bře 2019, 21:59

Vidím rozpor v tom, že na serial posíláš Serial.print(sensors.getTempCByIndex(0));, ale na web sensors.getTempC(deviceAddress);
Tak myslím, že v tom druhým je nějaká chyba, třeba adresy. Mimochodem, v tom webu bych řekl, že nemáš standardně ukončenou http hlavičku.

pavel1tu
Příspěvky: 707
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: MĚŘENÍ TEPLOTY (WEBSERVER)- PROBLÉM!

Příspěvek od pavel1tu » 26 bře 2019, 07:07

Já v kodu nevidím žádné odesílání na "server" ale běžící server na arduinu ?

PS: kdyby něco neberte mě vážně a moje zprávy kontrolujte antivirotikem - řádí nám tu spalničky
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
http://pavel1tu.8u.cz/

Adoos14
Příspěvky: 3
Registrován: 25 bře 2019, 18:04
Reputation: 0

Re: MĚŘENÍ TEPLOTY (WEBSERVER)- PROBLÉM!

Příspěvek od Adoos14 » 26 bře 2019, 09:58

pavel1tu píše:
26 bře 2019, 07:07
Já v kodu nevidím žádné odesílání na "server" ale běžící server na arduinu ?

PS: kdyby něco neberte mě vážně a moje zprávy kontrolujte antivirotikem - řádí nám tu spalničky

Mohl bys mi tedy poradit jaký příkaz bych tam měl dodat prosím? Děkuji, A.K

Adoos14
Příspěvky: 3
Registrován: 25 bře 2019, 18:04
Reputation: 0

Re: MĚŘENÍ TEPLOTY (WEBSERVER)- PROBLÉM!

Příspěvek od Adoos14 » 26 bře 2019, 10:02

jankop píše:
25 bře 2019, 21:59
Vidím rozpor v tom, že na serial posíláš Serial.print(sensors.getTempCByIndex(0));, ale na web sensors.getTempC(deviceAddress);
Tak myslím, že v tom druhým je nějaká chyba, třeba adresy. Mimochodem, v tom webu bych řekl, že nemáš standardně ukončenou http hlavičku.
Jak to přesně myslíš? IP a MAC?. Díky

jankop
Příspěvky: 507
Registrován: 06 zář 2017, 20:04
Reputation: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: MĚŘENÍ TEPLOTY (WEBSERVER)- PROBLÉM!

Příspěvek od jankop » 26 bře 2019, 18:06

Ahoj myslel jsem to takhle, čteš teplotu dvěma různými příkazy

Kód: Vybrat vše

sensors.getTempCByIndex(0)
sensors.getTempC(deviceAddress);
Ten první funguje a ten druhý nefunguje. Tak je v něm asi nějaká chyba a ta chyba je nejpravděpodobněji v adrese zařízení.
Můžeš zkusit třeba tuhle úpravu

Kód: Vybrat vše

...
void getTemperature(const uint8_t param)
{
  tempC = sensors.getTempCByIndex(param);
  tempF = DallasTemperature::toFahrenheit(tempC);
}

void loop() 
{
Ethernet.maintain();
  // požádáme senzor o hodnotu teploty
  sensors.requestTemperatures();               
  Serial.print("Teplota je: ");
  // tento řádek je vysvětlený v článku
  Serial.print(sensors.getTempCByIndex(0));    
  Serial.println(" stupnu Celsia");
  delay(1000);
  
  sensors.requestTemperatures();
  sumTempC = sumTempF = 0.0;
    getTemperature(0);
  sumTempC += tempC;
  sumTempF += tempF;
  getTemperature(1);
  ...

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host