LCD blikanie určeného znaku

jankop
Příspěvky: 560
Registrován: 06 zář 2017, 20:04
Reputation: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: LCD blikanie určeného znaku

Příspěvek od jankop » 01 úno 2019, 16:48

V principu jakoukoliv nabíječku na USB zařízení, tj. která má na kabelu potřebnou USB koncovku.
Nebo ještě lépe se zásuvkou
https://www.alza.cz/hama-sitova-nabijec ... 481652.htm
A k tomu vhodný kabel USB A-B

posjirka
Příspěvky: 14
Registrován: 05 srp 2017, 22:12
Reputation: 0

Re: LCD blikanie určeného znaku

Příspěvek od posjirka » 06 bře 2019, 22:15

k původnímu dotazu:
Není problém s blikáním znaku.
zaneš si blikání: lcd.blink();
a nastavíš kurzor na požadovanou pozici lcd.setCursor(0, 1);
první číslo je číslo znaku v řádku (0-15), druhé číslo je číslo řádku (0-1)
Když jej chci skrýt dám mu číslo řádu 5 a kurzor jde mimo viditelnou oblast.
Je ještě důležité aby je neobnovoval LCD příliš často, jinak by nebylo vidět blikání ale pouze plný znak.

pavel1tu
Příspěvky: 899
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: LCD blikanie určeného znaku

Příspěvek od pavel1tu » 07 bře 2019, 06:46

posjirka píše:
06 bře 2019, 22:15
k původnímu dotazu:
Není problém s blikáním znaku.
zaneš si blikání: lcd.blink();
a nastavíš kurzor na požadovanou pozici lcd.setCursor(0, 1);
první číslo je číslo znaku v řádku (0-15), druhé číslo je číslo řádku (0-1)
Když jej chci skrýt dám mu číslo řádu 5 a kurzor jde mimo viditelnou oblast.
Je ještě důležité aby je neobnovoval LCD příliš často, jinak by nebylo vidět blikání ale pouze plný znak.
Nevím, neuvádíš JAKOU knihovnu používáš ...
Ale při užití standartní knihovny takto bliká "celý displej" a ne jen jak bylo požadováno "pár znaků" (což já řeším pomocnou funkcí - blikání lomítka v menu)
A proč skrývat kurzor, když lze jeho zobrazení zapínat a vypínat ?

Ale jak píši výše, třeba používáš nějakou "lepší" knihovnu.
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
http://pavel1tu.8u.cz/

posjirka
Příspěvky: 14
Registrován: 05 srp 2017, 22:12
Reputation: 0

Re: LCD blikanie určeného znaku

Příspěvek od posjirka » 08 bře 2019, 21:06

Používám standardní knihovnu LiquidCrystal která je součástí Arduino IDE.
S tím, že by ti blikal celý LCD jsem se ještě nesetkal. Vždy bliká jen kurzor ...
Tady je video examplu z Arduino IDE - LiquidCrystal - Blink
https://www.youtube.com/watch?v=1cC9MbHXV2E

pavel1tu
Příspěvky: 899
Registrován: 26 říj 2017, 08:28
Reputation: 1
Bydliště: Trutnov
Kontaktovat uživatele:

Re: LCD blikanie určeného znaku

Příspěvek od pavel1tu » 10 bře 2019, 10:11

Tak moje chyba,
bliká jen řádek kde je kurzor a je to moje upravená knihovna. Používal jsem to v menu při editaci položky.

Doufám že jsem nikoho nezmátl ....
UNO, NANO, Mikro, PRO mini, DUE
http://pavel1tu.8u.cz/

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host